Efter et fantastisk MSI for vesten, er de største ligaer tæt på at starte op igen. Der skal i EU og NA, og resten af verden spilles summer split, som skal være med til at bestemme hvilke hold der sidst på året skal til Worlds. Vi skal i den kommende artikel ind på både LEC og LCS, og have et overblik over startdatoer, hold, samt udskiftninger. 


Hvornår starter de to ligaer? 

Det blev for nyligt offentliggjort at LCS starter d. 1 juni, og slutter igen i starten af august. LEC derimod begynder først en lille uge senere d. 7 juni

Ligesom sidste split kommer det til at være fordelt sådan at LCS kører hver lørdag/søndag, hvor LEC kører hver fredag/lørdag. Midt i splittet kommer der også til at blive afholdt "Rift Rivals", hvor EU og NA spiller fra d. 24-27 juni, så man skal derfor regne med pause fra ligaerne i den uge. 


Hvilke hold spiller med?

De deltagende hold i henholdsvis EU og NA er utrolig nemme at holde styr på, det er nemlig præcis de samme som sidste split. Efter at begge regioner indførte franchising er der ikke længere mulighed for op/nedrykning, og holdene er derfor de samme. 


Hvilke hold har skiftet ud? 

OBS: Dette afsnit opdateres løbende op til ligaernes start

Der har indtil nu ikke været de store udskiftninger, hverken i EU eller NA, i sær ikke på de helt store hold. Der er dog nogle få udskiftninger som allerede er confirmed, og mere kan blive offentliggjort fra nu til ligaernes start. 

LEC udskiftninger:

Der går i skrivende stund rygter om at Forgiven der endelig er tilbage fra millitæret skal til Vitality som ADC, samt at koreanske Mickey skal til Excel som midlaner. LEC rygter:

LCS udskiftninger:


Hvem skal man holde øje med?


LEC: 

G2 Esports

I LEC er der stadig utrolig mange spændende mandskaber, hvor mange af dem kan gå hen og overraske. Holdet man skal holde mest øje med er naturligvis G2 Esports, der for nyligt vandt MSI, og er klare favoritter til at dominere i europa. 

Fnatic

Ud over G2 skal man aldrig undervurdere Fnatic. Sidste split havde Fnatic en sløv start, men kom godt tilbage på trods af at de missede finalen. Over den seneste pause kan man godt forvente at Fnatic har trænet grundigt, og kommer stærkt tilbage som de altid har været kendt for. Det er sjældent at Fnatic har et dårligt split to gange i træk. 

Origen

Origen er også værd at holde skarpt øje med. Origen kom ind i sidste split som et helt nyt hold med 5 spillere der ikke var vandt til at spille sammen. På trods af det spillede de sig hele vejen til finalen, og viste sig som en af de største overraskelser. Med RFRSH bag dem er der grund til at tro på store forbedringer fra Origen i det kommende split, og forhåbentlig en plads til Worlds hvor de kan vise deres værd. 

Andre hold:

Ud over de nævnte hold er der også boblere som Splyce, Vitality og Schalke 04 som alle viste glimt af rigtig godt spil sidste split. Alle holdene var på hver sit tidspunkt set som en potentiel finalist, og der er intet som tyder på at næste split bliver mindre tæt. 


LCS: 

Team Liquid

Ligesom i Europa er der et klart favorithold efter MSI, nemlig Team Liquid der på overraskende vis nåede helt til finalen. Godt nok dominerede de ikke i LCS finalen mod TSM, men de ligner stadig et hold man skal have som klare favoritter til igen at vinde i NA. 

TSM 

Som altid skal man også holde øje med TSM, et hold som for det meste har været dominerende i NA igennem historien. Sidste år havde TSM et dårligt år, men i spring split viste de at de med deres ændrede roster er på vej tilbage hvor det er sjovt. De slog næsten Team Liquid i finalen, og der er intet som tyder på at det ikke kan ende sådan igen, eller måske bedre. 

100T

Til sidst er det værd at holde øje med 100T. Det lyder måske mærkeligt efter sidste splits katastrofale sidsteplads, men til det kommende split er der ændringer på holdet. På papiret er holdet stadig rigtig solidt med Ssumday og tidligere dobbelt verdensmester Bang som de store carries. Ud over det har de fået Amazing ind som bringer utrolig meget erfaring til jungle positionen. Denne ændring kan forhåbentlig tage presset af Aphromoos skuldre, og lade ham fokusere mere på sit individuelle spil igen. Hvis 100T får rettet op på problemerne fra sidste split, ligner de klart et play-off mandskab. 


Stream og mere information kan fåes på nedenstående links:

Riot Games Twitch

Lolesports (Officiel hjemmeside)


1073
Nordic
699 kr.
353
Ny
449 kr.
1330
Nordic
1599 kr.
192
Paracon
589 kr.
214
Paracon
999 kr.